IMC-Motorclub Flensburg til orientering for dem som har interesse i at leje motorkøretøjer eller eje motorkøretøjer på tyske plader

Selskab for service af tysk indregistrerede køretøjer uden afgift
Go to content

Main menu:

Om IMC

Hvad er IMC ?
1.
Folk med glæde og lyst til at holde ferie i en autocamper / campingbus.

Især folk med bopæl i Danmark har stor gavn af IMC, fordi de via foreningen undgår de tårnhøje afgifter på netop autocampere. Foreningen regner med på baggrund af den nye ferie-ordning i Danmark, at rigtig mange par og familier vil melde sig ind i IMC og købe en autocamper for at rejse rundt i Europa. Folk med bopæl i Danmark kan rejse overalt i verden i autocamperen - undtagen i Danmark. I øvrigt udveksler IMC-autocampisterne masser af nyttige erfaringer.

2.
Forretningsfolk og virksomheder med megen kørsel udenfor Danmarks grænser.

IMCs medlemskreds omfatter også forretningsfolk, som er blevet godt trætte af, at skulle rode rundt med grænseplader, som man kun får for et år. I stedet har de meldt sig ind i IMC og købt en bil i Tyskland på tyske nummerplader. Især firmaer med sælgere i Tyskland har haft glæde af dette. Selvom sælgerne har bopæl i Danmark, må de med særlig tilladelse fra dansk myndighed køre rundt i en tysk indregistreret bil. I Danmark må de dog til og fra grænsen KUN køre direkte til bopælen. En nem måde at undgå afgifter og bureaukrati på - og så er de gode firmabiler billigere syd for grænsen.

3.
Skandinavier melder sig ind i IMC og køber bil i Tyskland.

En fin forretning, netop fordi bilerne her sælges uden punktafgifter. Eksempelvis har en hel del fra Grønland, Spanien og Sydamerika indset, at med bil i IMC er de langt bedre kørende på deres hjemmebesøg, end hvis de i Danmark skulle købe eller leje en bil.

Hans-Jürgen Weichert                                     Klaus-Erik Ramm

Ideen

Ophavsmændene til IMC er egentlig Klaus-Erik Ramm og Hans-Jürgen Weichert. På baggrund af deres arbejde i Autohaus Ramm med bl.a. salg og udlejning af autocampere mente de, at det ville være på sin plads at lave en forening, hvor autocampere individuelt eller i grupper fik mulighed for, at rejse ud og opleve Europa samt give folk i Danmark mulighed for, at opleve denne skønne ferieform til forholdsvis billige penge. Foreningen blev en realitet i foråret 1987 med Hans-Jürgen Weichert som formand. Allerede de første annonceringer i dansk dagpresse skabte opmærksomhed - om end med nogen skepsis omkring foreningen. Efter udførlige og personlige samtaler var interesserede dog hurtigt overbevist om foreningen og meldte sig ind. Således havde IMC i slutningen af 1988 94 medlemmer og er i dag oppe på 380 medlemmer med bopæl fra Grønland til Australien. Hans-Jürgen Weichert, som er en entusiastisk autocamper, glæder sig også over de nye muligheder i Europa: Åbningen mod øst. Nu kan man selv køre på opdagelse i det pragtfulde Østeuropa. Han håber på at IMC vil få rigtig mange nye medlemmer, som sammen med de gamle er parat til nye eventyr i både det kendte og det til dels "uopdagede" Europa.

Oprindeligt startede IMC i 1987 som en forening, der skulle samle folk om en fælles international interesse: At rejse rundt i Europa i eget køretøj. Det formål er til fulde blevet nået og specielt tre grupper har glæde af foreningen.

Til top

Home | Om IMC | Rejsebeskrivelser | Link | Billeder | Kontakt os | Ansøgninger | Info til omdeling | Prislister | Produktliste | Arrangementer | Åbningstider | Orientering | General Site Map
mIMC - Schäferweg 10  -  D-24941 Flensburg - Tel.(0049) (0)461 900 19910m
Back to content | Back to main menu